آنچه در ریاض گذشت نه یک فستیوال بود ونه جشنواره اقتصادی
یادداشت منتشر شده در نسل تدبیر :
یادداشتی از میرعلی اصغر الموسوی، دیپلمات سابق جمهوری اسلامی ایران/
آنچه در ریاض گذشت نه یک فستیوال بود ونه جشنواره اقتصادی ....
اگرچه مدتی است نتیجه انتخابات اعلام گشته و شعله مشعل انتخابات خاموش شده ولی هنوز غریو هلهله وشادی فروکش نکرده. صدای طبل پیروزی بلندست ونقاره زن خسته هنوز دم گرمش را درون نقاره اش می دمد. و در مقابل عده ای نیز در فراق آنچه از دست داده اند دست اندوه در گریبان و زانوی غم دربغل گرفته اند. در این میان خوشه چینان عافیت نیز چنان میدان داری میکنند که گوئیا بانی و باعث این.پیروزی آنهایند ودیگر هیچ و هردم به نیت قربه الی المقام لگد حواله کالبد پهلوان شکسته خورده میکنند تامبادا اجرشان کم شود.
بازار ,من گفتم ومن کردم , داغ وهرکس بدنبال کسب امتیازی برای تعیین مرتبه خود. در آینده است.کر کری خوانی طرفداران پهلوان زمین خورده بدون توجه به پیکر زخمیش ولزوم عنایت خاص به او ادامه دارد تا که خدای نکرده بقول معروف کمنیارند وحتی. از یک ...خودتی....دریع نمی کنند تا مبادا شکستشان مفسر زبونیشان باشد.
.....و .اما فکر نکنیم که این روندفقط .چند رور دیگر ادامه داشته و بعدا هردو طرف به کار های لازم وضروری مورد نیاز خود ویا جامعه خواهند پرداخت. تجربه نشان داده کهدر فرهنگما چنین چیزی. محال.است واین حال وهوا تا چهار.سال دیگر ادامه خواهد یافت و به.این سادگی هم.قابل تغییر نیستولی دراین میان نبایدغافل بود که میدانداران و معرکه گیر ان حرفه ای در همین بغل گوشمان میدان دیگری را آب وجارو میکنند که تا نه از تاک نشان باقی ماند و نه از تاکنشان اثری. آنچه در ریاض گذشت نه یک فستیوال بود ونه جشنواره اقتصادی و نه مزایده یا مناقصه یا حراج سیاسی. یک اقدام سیاسی خاص برای اجرای یک استرتژی جدید بود که در راس آن نابودی کامل ما یعنی ایران ، ملتها و حکومتها را در سر لوحه قرا داده .مسئله بسیار بسیار مهمتر از دمپایی امیر قطر ویا حاشیه های دختر یا زن آقای ترامپبود که رسانه های ما. به آن پرداختند واز کنفرانس رباض چنان تصویری ارائه دادند که گویا ریاض میزبان فلان جشواره هنری است.
صحبت فقط از فروش اسلحه نبود ویا صحبت تنها از واقعیت وجود انبار مرگی نیست که بصورت زاغه مهمات در جنوب کشورمان انباشته شده ومیشود و با جرقه ای کوچک میتواند کل منطقه را به آتش بکشد. صحبت از اتحاد نا میمونی است که میخواهد کل منطقه را در لوای مثلا مقابله با افراط گرایی به ورطه نابودی بکشد. تا مرهمی باشد برای نجات اقتصادی امریکا
ودر این میان یک سئوال مطرح میشود چاره چیست؟
ِ در پاسخ بایدگفت
بنظر میرسد هر چه زودترباید اقدامات زیر را شروع کرد
در زمینه داخلی باید بنیان وحدت ملی رامحکم تر کنیم
ما برندگان انتخابات باید باور کنیم در این لحظات سهم خواهی ودورشدن از شایسته سالاری ویا انتقام گیری. ازگذشته سمی است مهلک. دوستان جبهه مقابل هم باید قبول کنند که ملت کسی را که شخصیتا وسیاستا قبول داشته انتخاب کرده والان این نه.تنها حق بلکه وظیفه اوست که مملکت را بر اساس الگوی خود ونه طرف مقابل اداره کند. ولطف فرموده تمام تحفظات خود را برای ششماه آخر دوره ریاست جمهوری نگهدارند البته اشتباه نشود صحبت از عدم انتقاد و اعلام نظر نیست صحبت از گل آلودکردن آب ویا چوب لای چرخ گذاشتن است مخصوصا در روابط خارجی.
من اگر درجای مسئولین بودم فراخوانی.برای نخبگان بعنوان چه باید کرد میدادم وهمگام بااین موضوع هر حرکت تفرقه آمیز بین رجال سیاسی ونظامی را سمی مهلک اعلام میکردم و از ملت عزیزمان میخواستم از امروز درصحنه بین المللی و آنچه فضای مجازی نامیده میشود کمپین ها وتجمعات صلح راه بیاندازند وفریاد صلح جویی ملت را در صحنه جهانی بلند کنند و مخصوصا از ایرانیان خارج از کشور درخواست میکردم .همچنان که با صفهای رای , مدال افتخار وحدت ملی را از آن خود کردید اینبار نیز باتجمعات حتی چند نفره خود پیام صلح ملت ایران را بگو ش جهان برسانند.
و آخر کلام اینکه چه میشد با اندکی سعه صدر اجازه میدادند تا مبتکر گفتگو ی تمدنها باز در پشت تریبونهای جهانی سخن ازنیاز جهان به صلح میگفت .